Oversigt over opskrifter under kategorien:
AnneMad fra TV (4 stk.)
Flamberede vagtler med serranoskinke
Rejekager
Sprøde brød med kryddersalt
Svinekæber i PX-sherry
Jeg har prøvet nogle af Annes opskrifter - de er ret gode. Men, hun burde nu anskaffe sig et hårnet!
Flamberede vagtler med serranoskinke
(Kilde: AnneMad fra TV)
Ingredienser:
Koldpresset jomfruolivenolie
Vagtler *)
Løg
Hvidløg
Serranoskinke
Bredbladet persille
Rosiner, gerne lyse eller sultana
Salt
Friskkværnet sort peber
Orujo, grappa eller lign.
Vand
Fremgangsmåde:
Varm en slat olie op i en gryde og brun vagtlerne på alle sider, hvorefter vagtlerne stilles til afkøling.
Hak løg, hvidløg, skinke og persille og bland det sammen (en kødnål el. tandstikker kan med fordel anvendes til at holde måsen sammen). Steg det godt igennem i en slat olie på en pande sammen med resten af fyldet, drys med lidt salt og peber.
Fyld vagtlerne med blandingen og kom dem i gryden igen og varm dem godt op. Flambér derefter vagtlerne i en god slat orujo, grappa, marc, cognac eller lignende.
Når flammerne er døet ud hældes en slat vand på, og vagtlerne småsimre under låg i ca. 20-25 minutter. Spises med et godt brød til.
*) Min kommentar: Poussiner kan også bruges!
Denne ret har jeg lavet et par gange - en net lille sommerret
Rejekager
(Kilde: AnneMad fra TV)
Ingredienser:
2 æg
Hvedemel
En slat mælk
Et drys salt
1 lille finthakket løg
En håndfuld finthakket bredbladet persille
En stor håndfuld bittesmå rejer *)
Koldpresset jomfruolivenolie
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne til en ensartet pandekageagtig dej.
Varm en stor slat olie op i en pande, og læg dejen på panden i store flade klatter med en spiseske eller paletkniv. Steg rejekagerne sprøde og gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle før de spises.
*) Min kommentar: ”De bittesmå rejer kan ikke skaffes i Danmark. I stedet kan du bruge pillede fjordrejer i lage – evt. groft hakkede. Bland rejerne i dejen”.
NB: Jeg har lavet retten flere gange, og den egner sig udmærket som én af flere småretter en sommerdag – eller en tapas!
Daggammelt brød kan bruges til mange ting
Sprøde brød med kryddersalt
(Kilde: AnneMad fra TV)
Ingredienser:
Skiver fra et godt flûte, gerne daggammelt
Koldpresset jomfruolivenolie
Sardiner i olivenolie
Hvide ansjoser i olie/eddike 1)
Grillede røde peberfrugter i strimler
Salatløg
Bredbladet persille
Kryddersalt 2)
Fremgangsmåde:
Rist brødskiverne i olie på en pande, eller brødristeren og dryp dem med olie efterfølgende. Fordel ansjoser og sardiner på brødskiverne. Pynt med grillede røde peberfrugter, fintskåret løg, krydderurter og kryddersalt efter smag.
1) Min kommentar: Kan ikke købes i Danmark. Brug stedet de rødlige ansjoser på glas, somligger i olivenolie.
2) Kryddersalt laves af flg.:
Flagesalt
Frisk rosmarin
Frisk timian
Fintrevet skal fra en usprøjtet citron og appelsin
Bland alle ingredienserne til kryddersaltet i en tallerken og mos det godt sammen med fingrene eller en gaffel. Brug saltet som drys til de sprøde brød og til de grillede grøntsager.
NB: En lille "snack-sag"!
Svinekæber (et glemt stykke kød) tilberedt i min yndligssherry - PX!
Svinekæber i PX
(Kilde: AnneMad fra TV)
Ingredienser:
Koldpresset jomfruolivenolie
2 hakkede løg
8-10 fed hakkede hvidløg
3 æbler, skåret i både
12 sorte peberkorn
10 hele nelliker
6-8 friske laurbærblade, eller 2-3 tørrede
Ca. 10 svinekæber (Min komm.: Husk at bestille dem hos slagteren!)
Ca. en halv flaske Pedro Ximenez (sød sherry)
Vand
Salt
Fremgangsmåde:
Steg løg og hvidløg med krydderier, krydderurter og æbler i en gryde i en slat olie. Kom det hele i en skål.
Brun derefter kæberne i yderligere olie, kom løg og æbleblandingen tilbage i gryden til kæberne. Tilsæt Pedro Ximenez og lidt vand.
Læg låg på gryden og lad kæberne simre i halvanden time, smag til med salt undervejs.
Spis brød til og en solid salat.
Min kommentar: PX sherryen er en halvdyr, men fremragende, sød kvalitetssherry, der bl. a. går rigtigt godt sammen med god chokolade. Kan i denne ret erstattes af en billigere, sød sherry (creme sherry).
Seneste kommentarer
Hej Keld
Jeg læste notatet om sildelagkage, jeg vil gerne bede om din opskrift-/skrifter.
På forhånd tak.
Mange skønne opskrifter. Har ikke prøvet nogle endnu, men det vil jeg rode bod på.
Hilsen
Kaj
Kan man tage sildene op af lagen og stege dem igen inden servering, så de serveres varme/lune?
I Historisk Samfund for Viborgegnen er vi i gang med at tilrettelægge foredragssæsonen 2023. I uge 39 i sept. vil vi sætte fokus på Osmannerrigets fald. Vil det være nogetfor dig at komme til Viborg
Hej Keld. Flot arbejde, det kunne også være interessant at få den massive hjælp til Rusland fra de Allierede via Murmansk med i fortællingen. Den stod på i alle krigsårene og kostede over 3000 søfolk.