Zimbabwes selvbestaltede og korrupte præsident Mugabe hilser på en anden stor slyngel - præstestyret Irans præsident Ahmadinejad. Sydafrika yder milliardlån til Zimbabwe, så landet ikke går bankerot.
Tiden efter apartheid – efter 1994
Korrupte politikere stjæler indtægter fra Robben Island
Sydafrika yder milliardlån til tyrannen Mugabe
Sydafrika – Afrikas rigeste land – modtager ulandsbistand
Demokrati ”The African Way” – økonomiske vennetjenester
Kommunalreform i Sydafrika?
Mpumalanga har rekord i korruption
ANC anvender millioner på ændring af ligegyldige stednavne
Kamuflerede indkøbsture til udlandet omkring juletid
Indkompetente sorte får topstillinger til supergager
Omvendt apartheid - Kvalificerede hvide kan ikke få jobs, men må immigrere
Atomkraftværksskandalen for et par år siden
Sorte direktører i alle større virksomheder – uden at de viser sig
ANC’s ungdomsleder Julius Malema synger: ”Kill the Boers”!
Sidste
nyt: ANC giver pressen mundkurv på!
Dette afsnit handler om de korte nyheder – nyheder som kan læses direkte i de sydafrikanske aviser hver dag – på trods af stadige forsøg på indførelse af censur og andre ”obstruktioner” fra det sorte ”et-parti-styre” som ANC ”de facto” udgør. Jeg har tidligere i mine beskrivelser af de første hollandske guvernører og deres handlinger afsløret, at de var temmelig korrupte – det drejede sig dengang bl. a. om at sikre sig og sine de største fordele, bl. a. i form af gode jordstykker m.m.
I dag er korruptionen og ”vennetjenesterne” tilsyneladende sat endnu mere i system, idet ANC-medlemmer i dagens Sydafrika har adgang til en lang række lukrative (men ulovlige eller uetiske) indtægtskilder. Mest urovækkende er det dog, at stillingsopslag uden sorte ansøgere pr. definition ALDRIG bliver besat - begrundelsen er, at ”ansøgerfeltet ikke er repræsentativt”. Til gengæld er der utallige eksempler på, at inkompetente sorte bliver ansat i stillinger, som kræver en høj grad af kompetence – såvel fagligt som ledelsesmæssigt – uden at de pågældende kan dokumentere en skygge af disse kvalifikationer. Og vi taler naturligvis ofte om stillinger til høje lønninger. Resultatet er, at landet desværre står til at miste hovedparten af sine veluddannede og velkvalificerede borgere (de har den forkerte hudfarve), der er henvist til at søge job i udlandet. Som et paradoks kan jeg nævnte, at ”afrikanere” hvis oldeforældre kæmpede mod englænderne for 110 år siden, nu søger job i England.
Her kommer en uddybning af nogle få af de skandaler, som man hvert år kan læse om i de sydafrikanske aviser:
ANC-medlemmer stjæler entreindtægter for 25 mio. kr. fra Robben Island. Hele direktionen fra Robben Island, der alle er medlem af ANC, er suspenderet på grund af manglende udgiftsbilag for R30.000.000 (over 25 mio. DKK!). Lederne har alene til lønninger anvendt R 2,50 for hver Rand der kom ind. Suspenderingen ender nok med en fyring, men de samme korrupte politikere vil dukke op igen i nye offentlige stillinger, efter at have overstået suspenderingen, hvorunder de naturligvis har været på fuld løn med tilhørende firmabil og mobiltelefon.
Sydafrika yder "statslån" på 1 mia. Rand til tyrannen Mugabe i Zimbabwe (mon det skal tilbagebetales)!
Sydafrika - Afrikas suverænt rigeste land – som modtager af ulandsbistand. Vækker stof til eftertanke!
Demokrati "the African way"! Økonomiske vennetjenester. Forespørgsel i parlamentet: Statsligt olieselskab ledet af ANC folk giver partikammerater i andet firma dobbelt betaling for en ydelse – hvorefter dette firma fluks donerer 11 mio. Rand til ANC’s partikasse. Forespørgslen i parlamentet fra oppositionen ignoreres, og ved parlamentsårets udgang er sagen forældet, og kan ikke tages op igen.
Måske har Sydafrika også brug for en kommunalreform? (Ny rapport over tingenes tilstand i det kommunale)
Enorme lønudgifter, kommunaldirektøren tjener mere end præsidenten, venner/familiemedlemmer ansættes i positioner, hvor de er totalt ukvalificerede, mange højt placerede sorte dør p.g.a. AIDS, stillingerne står ubesatte, kvalificerede hvide er uønskede, de har ingen avancementsmuligheder, man praktiserer ”omvendt apartheid”, hvide er nødt til at søge til udlandet.
Paradoks: Præsident Zuma blev fyret som vicepræsident p.g.a. korruption, på trods heraf er han mere populær end nogensinde blandt den sorte befolkning (holdningen til korruption blandt den sorte vælgerbefolkning er nogenlunde denne: ”Det er blot ærgerligt, at vi ikke er en del af den”).
Mpumalanga har rekord i korruption: I provinsen arrangerer det offentlige busture for erhvervelse af falske kørekort, mere end 1000 offentligt ansatte driver i strid med lovgivningen privat virksomhed, disse virksomheder deltager i offentlige licitationer, hvilket giver ordrer til en betragtelig overpris, ofte leverer virksomhederne ikke varen eller går fallit og det offentlige lider tab, der er ingen konsekvenser af disse sager
ANC-medlemmerne i provinserne anvender millioner af Rand til ændring af ligegyldige stednavne . Eksempelvis byen Louis Trichardt, der endnu slås mod omdøbningen til Makhado - en krigerisk Venda konge som terroriserede alle nabostammer. Både hvide og sorte er vrede. NB: Tænk også på virksomheder, organisationer, foreninger, kommuner m. fl., der skal ofre formuer på ændringer af brochurer, brevpapir m.m.. Endvidere har man øjensynligt ikke råd til at ændre (alle) vejskilte, så de stakkels borgere og turister er på den!
Sydafrikas kvindelige vicepræsident på juleindkøbstur i Dubai i privat jet + masser af statsbetalte pladser i rutefly (de fjerneste familiemedlemmer) (for at se på kraner!). Det i sig selv er en længere historie – eneste resultat af afsløringen er, at den affødte en sand heksejagt på den synder, der havde sladret til pressen!
Sorte politikere støtter bilbranchen. De køber årligt firmabiler for 1 mia. kr. Sydafrikas 9 provinser har hver en premierminister, i alt 35 ministre og 92 almindelige medlemmer, som alle har ret til firmabiler. Gennemsnitspris: 1 mio. Rand. I alt 9 x 128 x 1.000.000 = 1.152 mio. Rand. Det skal dog tilføjes, at bilbranchen i Sydafrika (præget af hvide sydafrikanere!) synes godt om sagen!
Inkompetente sorte får topstillinger til supergager . Ekspl. Kruger National Parken, landets atomkraftværker (landets atomkraftværker brød sammen i 14 dg for få år siden p.g.a. inkompetent (sort) ledelse, hvor man havde glemt at bestille reservedele. Store dele af landets industri lå stille i denne periode!), alle større virksomheder, der vil handle med det offentlige skal have ansat en sort direktør (ANC-medlem) til topløn og med firmabil. Disse personer er ofte gengangere i flere virksomheder – uden at de viser sig i de pågældende virksomheder – men med løn fra hver direktørstilling.
ANC’s
ungdomsleder Julius Malema synger: ”Kill The Boers” for Mugabe, som han beundrer . Under besøg i Zimbabwe hylder han Mugabes måde at gribe tingene an på med at
slå hvide farmere ihjel – og/eller jage dem ud af landet. Han bifalder også drabet på en hvid boerleder i Sydafrika m.m.
Trods udbredt modstand fra den samlede opposition og samtlige sydafrikanske medier, gennemtvang ANC
regeringen i den forløbne uge en ny medielov, som indskrænker muligheden for at publicere detaljer om offentlige forhold. I et land som Sydafrika, der er tæt på at drukne i korruption, som strækker fra den menige færdselsbetjent
helt op til præsidenten, er det en katastrofe af hidtil uset omfang.
Man forstår det knapt nok, for selvom medierne beretter side op og side ned om korruption, nepotisme og magtmisbrug, så er det yderst sjældentat det får
nogen konsekvenser for de implicerede. Forhindrer man offentliggørelsen af nye skandaler med den nye lovgivning, skal man ikke være professor for at forudsige en endnu kraftigere stigning i korruption og nepotisme. Slaget er dog ikke helt tabt
endnu, da oppositionen utvivlsomt vil angribe lovgivningen på flere kanter - bl. a. ved grundlovsdomstolen, og medierne ved simpelt hen at ignorere lovens restriktioner. Det bliver interessant for udenforstående at se enden på denne historie!
Jo, der er sket meget siden Nelson Mandelas "forsoningspolitik" var det fremherskende element i ANC's politik for 20 år siden!
Denne side er stærkt inspireret af Holger Krogsgaard Jensen, indhaver af Jensen Safaris i Pretoria. Holger har boet over 30 år i Sydafrika!
Seneste kommentarer
Hej Keld
Jeg læste notatet om sildelagkage, jeg vil gerne bede om din opskrift-/skrifter.
På forhånd tak.
Mange skønne opskrifter. Har ikke prøvet nogle endnu, men det vil jeg rode bod på.
Hilsen
Kaj
Kan man tage sildene op af lagen og stege dem igen inden servering, så de serveres varme/lune?
I Historisk Samfund for Viborgegnen er vi i gang med at tilrettelægge foredragssæsonen 2023. I uge 39 i sept. vil vi sætte fokus på Osmannerrigets fald. Vil det være nogetfor dig at komme til Viborg
Hej Keld. Flot arbejde, det kunne også være interessant at få den massive hjælp til Rusland fra de Allierede via Murmansk med i fortællingen. Den stod på i alle krigsårene og kostede over 3000 søfolk.