Oversigt over opskrifter under kategorien (der er ikke så mange):

Ost (5 stk.)

Blåskimmelost med portvin

Chili Manchego ost

Varm gedeost (3 forskellige))

Blåskimmelost med portvin

Den viste ost er en norsk blåskimmelost ved navn Vismann ost, produceret af Tingvollost

(En lille dessert idé – måske også til de, der ikke kan lide ost!)

Ingredienser:

Et stykke Roquefort eller anden blåskimmelost

Lidt portvin

Fremgangsmåde:

Rør osten blød med portvinen til den har en meget tyk og cremet konsistens.

Server den på smørtyve eller bornholmske rugkiks.

Eksempler på blåskimmelost:

 

Chili Manchego ost

Den dejlige spanske Manchego ost

Ingredienser:

400 g fast fåreost – Manchego

6 røde chili

2 ½ dl olivenolie

Fremgangsmåde:

Fjern frø og frøstole fra chilierne, hak chilikødet og bland det i olien. Skær osten i store tern og lad dem trække i marinaden ét par timer i køleskabet.

Servéres med masser af brød, citron- eller limebåde og masser af øl.

Tre opskrifter med varm gedeost

Tro det eller ej - indtil for 20 år siden kunne jeg ikke fordrage gedeost. I dag elsker jeg det!

Varm gedeost 1

I alle tre opskrifter med gedeost er der anvendt gedeost i rulle med skorpe.

Ingredienser:

4 skiver gedeost

4 skiver ristet franskbrød

valnøddeolie (eller anden olie)

salat

valnødder

Fremgangsmåde:

Gedeosten steges ganske let i valnøddeolie. Osten anrettes på et salatblad på et stykke ristet franskbrød, og der drysses med valnødder.

 

Varm gedeost 2

Ingredienser:

4 skiver ristet franskbrød

4 skiver gedeost

Feldsalat (eller ruccola eller noget andet)

1 dåse tun

8-10 soltørrede tomater

4 æg

Purløg

Lidt olivenolie

Fremgangsmåde:

Rist brødet og anret det på en tallerken med feldtsalat omkring. Læg tun på brødet. Pynt med lidt soltørrede tomater skåret i strimler. Pynt desuden med halve hårdkogte æg.

Steg ostene på en pande i lidt olie og læg dem over tunen. Hæld lidt olivenolie på og drys med purløg. Pynt anretningen med brødcroutonerne.

 

Varm gedeost 3

Ingredienser:

4 skiver gedeost

3-4 skiver franskbrød

Spinat

En sjat vermouth

Akaciehonning

Pinjekerner

Fremgangsmåde:

Skær franskbrødet i terninger og rist dem på en tør pande. Rist pinjekernerne på en tør pande og damp spinat i vermouth og anbring en klat på hver tallerken.

Læg skiver af gedeost under ovnens grill til de næsten begynder at smelte anret osten på spinaten og hæld en smule akaciehonning over. Drys til sidst med ristede pinjekerner.