Oversigt over opskrifter under kategorien (der er ikke så mange):
Ost (5 stk.)
Blåskimmelost med portvin
Chili Manchego ost
Varm gedeost (3 forskellige))
Blåskimmelost med portvin
(En lille dessert idé – måske også til de, der ikke kan lide ost!)
Ingredienser:
Et stykke Roquefort eller anden blåskimmelost
Lidt portvin
Fremgangsmåde:
Rør osten blød med portvinen til den har en meget tyk og cremet konsistens.
Server den på smørtyve eller bornholmske rugkiks.
Eksempler på blåskimmelost:
- Stilton (England)
- Gorgonzola (Italien)
- Roquefort (Frankrig)
- Danablu (Danmark)
- Niva (Tjekkiet)
Chili Manchego ost
Ingredienser:
400 g fast fåreost – Manchego
6 røde chili
2 ½ dl olivenolie
Fremgangsmåde:
Fjern frø og frøstole fra chilierne, hak chilikødet og bland det i olien. Skær osten i store tern og lad dem trække i marinaden ét par timer i køleskabet.
Servéres med masser af brød, citron- eller limebåde og masser af øl.
Tre opskrifter med varm gedeost
Varm gedeost 1
I alle tre opskrifter med gedeost er der anvendt gedeost i rulle med skorpe.
Ingredienser:
4 skiver gedeost
4 skiver ristet franskbrød
valnøddeolie (eller anden olie)
salat
valnødder
Fremgangsmåde:
Gedeosten steges ganske let i valnøddeolie. Osten anrettes på et salatblad på et stykke ristet franskbrød, og der drysses med valnødder.
Varm gedeost 2
Ingredienser:
4 skiver ristet franskbrød
4 skiver gedeost
Feldsalat (eller ruccola eller noget andet)
1 dåse tun
8-10 soltørrede tomater
4 æg
Purløg
Lidt olivenolie
Fremgangsmåde:
Rist brødet og anret det på en tallerken med feldtsalat omkring. Læg tun på brødet. Pynt med lidt soltørrede tomater skåret i strimler. Pynt desuden med halve hårdkogte æg.
Steg ostene på en pande i lidt olie og læg dem over tunen. Hæld lidt olivenolie på og drys med purløg. Pynt anretningen med brødcroutonerne.
Varm gedeost 3
Ingredienser:
4 skiver gedeost
3-4 skiver franskbrød
Spinat
En sjat vermouth
Akaciehonning
Pinjekerner
Fremgangsmåde:
Skær franskbrødet i terninger og rist dem på en tør pande. Rist pinjekernerne på en tør pande og damp spinat i vermouth og anbring en klat på hver tallerken.
Læg skiver af gedeost under ovnens grill til de næsten begynder at smelte anret osten på spinaten og hæld en smule akaciehonning over. Drys til sidst med ristede pinjekerner.
Seneste kommentarer
Hej Keld
Jeg læste notatet om sildelagkage, jeg vil gerne bede om din opskrift-/skrifter.
På forhånd tak.
Mange skønne opskrifter. Har ikke prøvet nogle endnu, men det vil jeg rode bod på.
Hilsen
Kaj
Kan man tage sildene op af lagen og stege dem igen inden servering, så de serveres varme/lune?
I Historisk Samfund for Viborgegnen er vi i gang med at tilrettelægge foredragssæsonen 2023. I uge 39 i sept. vil vi sætte fokus på Osmannerrigets fald. Vil det være nogetfor dig at komme til Viborg
Hej Keld. Flot arbejde, det kunne også være interessant at få den massive hjælp til Rusland fra de Allierede via Murmansk med i fortællingen. Den stod på i alle krigsårene og kostede over 3000 søfolk.