Hermed en oversigt over opskrifter under kategorien:
Kartoffelretter (4 stk)
Bornholmer biksemad (fisk)
Janssons fristelser (fisk)
Kartoffelomelet
Kartofler surprice
Bornholmer biksemad, (4 pers.)
Ingredienser:
8 – 10 røgede sild
800 g kogte, kolde kartofler
4 løg i skiver
4 tomater
Margarine el. smør
Fremgangsmåde:
Sildene pilles meget omhyggeligt, alle benene skal væk.
Smørret el. margarinen brunes, og løgringene steges til de er gyldne, hvorefter kartoflerne der er skåret i store tern blandes i, hvorefter det brases godt igennem.
Til sidst blandes sildene og tomatskiverne i.
Serveres med spejlæg.
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde strimler (kartoflerne kan evt. rives groft) løgene skære i tynde skiver. Kartofler, sild og løg lægges lagvis i et smurt
ildfast fad, slut med et lag kartofler. Halvdelen af fløden hældes ved og margarinen fordeles over.
Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min.
Resten af fløden tilsættes 10 min. før retten er færdig.
Kartoffelomelet
Ingredienser:
2 – 3 store salatløg
1 ½ dl olivenolie
1 lille chili (hel)
1 glas hvidvin
2 ds flåede tomater
1 – 2 spsk salt
Hvidløg efter behag
4 – 5 store bagekartofler
Fremgangsmåde:
Løgene skrælles og skæres i småstykker og svitses i olien sammen med chilien til de er gyldenbrune.
Derefter tilsættes hvidvin og salt, og blandingen koges godt ind. Tilsæt derefter de flåede tomater incl. væden uden at ødelægge tomaterne og lad blandingen koge lidt videre mens der røres rundt.
Kog imens kartoflerne og mos dem i en blender.
Løg- og tomatblandingen røres sammen med kartoffelmosen, og det hele anrettes på et tilpas rundt fad i en kuppel. Anvend et passende redskab til at forme kuplen.
Serveres som forret eller tilbehør til retter med megen sauce.
NB: Løg- og tomatblandingen kan anvendes som standardsauce til pastaretter.
Kartofler surprice, (6 pers.)
Ingredienser:
750 g kartofler
150 g smuldret gedeost
125 g baby spinatblade
Salt
Peber
Rapsolie
2 fed hakket hvidløg
1 til 2 stilke rosmarin delt i 6 stykker
6 stk bagepapir på 30 x 37 cm.
Fremgangsmåde:
Skrab kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 15 minutter, så de er al dente. Køl dem af, og skær dem i tykke skiver.
Læg kartofler, gedeost, rosmarin, hvidløg og spinat på bagepapiret. Krydr med salt og peber og stænk med lidt rapsolie.
Fold hvert stykke papir, og rul det stramt i kanten, så det bliver en lille lukket pakke.
Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.
Pakkerne serveres på hver sin tallerken, hvor du forinden har klippet et lille hul.
Seneste kommentarer
01.12 | 12:34
Hej Keld
Jeg læste notatet om sildelagkage, jeg vil gerne bede om din opskrift-/skrifter.
På forhånd tak.
Mange skønne opskrifter. Har ikke prøvet nogle endnu, men det vil jeg rode bod på.
Hilsen
Kaj
29.08 | 18:05
Kan man tage sildene op af lagen og stege dem igen inden servering, så de serveres varme/lune?
15.02 | 15:18
I Historisk Samfund for Viborgegnen er vi i gang med at tilrettelægge foredragssæsonen 2023. I uge 39 i sept. vil vi sætte fokus på Osmannerrigets fald. Vil det være nogetfor dig at komme til Viborg
25.12 | 18:11
Hej Keld. Flot arbejde, det kunne også være interessant at få den massive hjælp til Rusland fra de Allierede via Murmansk med i fortællingen. Den stod på i alle krigsårene og kostede over 3000 søfolk.