Oversigt over opskrifter under kategorien (det er nemt - der er kun to):
Syltning (2 stk.)
Syltede
sild
Syltede skalotteløg
Syltede sild
(Opskrift fra syltebog fra 1924 – arvet efter min mor)
Ingredienser:
1 kg . ferske sild (evt. dybfrosne, der optøs i køleskab).
Eddike-saltlage:
½ l vand
½ l eddike
100 g salt
Eddike-sukkerlage:
¾ l eddike
500 g sukker
1 tsk atamonpulver (el. flydende atamon)
Desuden:
1 spsk sennepskorn (el. 1 – 2 pk. sylteblanding)
2 bdt dild
5 store løg
Fremgangsmåde:
Sildene renses, udbenes som dobbelte fileter, skindet fjernes (ikke strengt nødvendigt) og de lægges i eddike-saltlagen ét døgn. Optages, aftørres, deles i passende stykker (2-3 dobbelte stykker pr. sild – afhængigt af størrelsen!) og lægges i et glas med patentlukning sammen med sennepskorn (sylteblanding), dild og løgskiver.
Eddike og sukker koges til en lage, som tilsættes atamonpulver, og hældes i afkølet stand over sildene. Læg pres på og luk glasset.
Kan spises efter ca. 1 uge.
Holdbarhed 3 – 4 mdr. i køleskab.
Du kan naturligvis også bare gå hen til din fiskehandler, og købe de rensede og udbenede sild, du skal bruge – det gør jeg!
Syltede skalotteløg
(min egen hjemmelavede opskrift)
Ingredienser:
15-20 skalotteløg (de runde er de bedste)
(eller hvad der kan være i et sylteglas)
Eddike-sukkerlage
¾ l eddike
2-300 g sukker
1 tsk atamonpulver el. flydende atamon
Desuden:
1 spsk sennepskorn
1 bdt dild
2 - 3 stk ingefær i tynde skiver*)
3 - 4 spsk hvid balsamicoeddike
*) Brug alternativt 3 - 4 fed knuste hvidløg
Fremgangsmåde:
De delvist rensede løg kommes i koges vand i 3-4 minutter. De tages op og overhældes med koldt vand og pilles, hvorefter de kommes i et sylteglas (særligt indkøbt el. gammelt rødbedeglas). Sennepskorn, klippet dild, ingefærstykker og balsamicoeddike blandes i
Eddike-sukkerlagen koges, og den afkølede lage hældes over løgene i glasset.
Opbevares køligt – kan spises efter få dage som tilbehør til varme retter eller ”snacks” til en frokost
Holdbarhed ca. 3-4 mdr. i køleskab
Variant af syltede skalotteløg
En lage koges af eddike og sukker - ingefær og muskatblomme tilsættes.
De afkølede løg kommes i rene sylteglas, der er skyllet i konserveringsmiddel (eller man tilsætter Atamon til eddikelagen). Den afkølede lage kommes herefter over løgene, og glasset lukkes med det samme.
Seneste kommentarer
01.12 | 12:34
Hej Keld
Jeg læste notatet om sildelagkage, jeg vil gerne bede om din opskrift-/skrifter.
På forhånd tak.
Mange skønne opskrifter. Har ikke prøvet nogle endnu, men det vil jeg rode bod på.
Hilsen
Kaj
29.08 | 18:05
Kan man tage sildene op af lagen og stege dem igen inden servering, så de serveres varme/lune?
15.02 | 15:18
I Historisk Samfund for Viborgegnen er vi i gang med at tilrettelægge foredragssæsonen 2023. I uge 39 i sept. vil vi sætte fokus på Osmannerrigets fald. Vil det være nogetfor dig at komme til Viborg
25.12 | 18:11
Hej Keld. Flot arbejde, det kunne også være interessant at få den massive hjælp til Rusland fra de Allierede via Murmansk med i fortællingen. Den stod på i alle krigsårene og kostede over 3000 søfolk.