Oversigt over opskrifter under kategorien (det er nemt - der er kun to):

Syltning (2 stk.)

Syltede sild
Syltede skalotteløg

Faktisk en sildeopskrift, men da de er syltede, så.....

Syltede sild

(Opskrift fra syltebog fra 1924 – arvet efter min mor)

Ingredienser:

1 kg . ferske sild (evt. dybfrosne, der optøs i køleskab).

 

Eddike-saltlage:

½ l vand

½ l eddike

100 g salt

Eddike-sukkerlage:

¾ l eddike

500 g sukker

1 tsk atamonpulver (el. flydende atamon)

 

Desuden:

1 spsk sennepskorn (el. 1 – 2 pk. sylteblanding)

2 bdt dild

5 store løg

 

Fremgangsmåde:

Sildene renses, udbenes som dobbelte fileter, skindet fjernes (ikke strengt nødvendigt) og de lægges i eddike-saltlagen ét døgn. Optages, aftørres, deles i passende stykker (2-3 dobbelte stykker pr. sild – afhængigt af størrelsen!) og lægges i et glas med patentlukning sammen med sennepskorn (sylteblanding), dild og løgskiver.

Eddike og sukker koges til en lage, som tilsættes atamonpulver, og hældes i afkølet stand over sildene. Læg pres på og luk glasset.

Kan spises efter ca. 1 uge.

Holdbarhed 3 – 4 mdr. i køleskab.

Du kan naturligvis også bare gå hen til din fiskehandler, og købe de rensede og udbenede sild, du skal bruge – det gør jeg!

Jeg har i flere år sat mange skalotteløg - og hvad skal man så bruge dem til?

Syltede skalotteløg

(min egen hjemmelavede opskrift)

Ingredienser:

15-20 skalotteløg (de runde er de bedste)

(eller hvad der kan være i et sylteglas)

Eddike-sukkerlage

¾ l eddike

2-300 g sukker

1 tsk atamonpulver el. flydende atamon

Desuden:

1 spsk sennepskorn

1 bdt dild

2 - 3 stk ingefær i tynde skiver*)

3 - 4 spsk hvid balsamicoeddike

*) Brug alternativt 3 - 4 fed knuste hvidløg

Fremgangsmåde:

De delvist rensede løg kommes i koges vand i 3-4 minutter. De tages op og overhældes med koldt vand og pilles, hvorefter de kommes i et sylteglas (særligt indkøbt el. gammelt rødbedeglas). Sennepskorn, klippet dild, ingefærstykker og balsamicoeddike blandes i

Eddike-sukkerlagen koges, og den afkølede lage hældes over løgene i glasset.

Opbevares køligt – kan spises efter få dage som tilbehør til varme retter eller ”snacks” til en frokost

Holdbarhed ca. 3-4 mdr. i køleskab

Variant af syltede skalotteløg

En lage koges af eddike og sukker - ingefær og muskatblomme tilsættes.

De afkølede løg kommes i rene sylteglas, der er skyllet i konserveringsmiddel (eller man tilsætter Atamon til eddikelagen). Den afkølede lage kommes herefter over løgene, og glasset lukkes med det samme.

Seneste kommentarer

01.12 | 12:34

Hej Keld
Jeg læste notatet om sildelagkage, jeg vil gerne bede om din opskrift-/skrifter.
På forhånd tak.
Mange skønne opskrifter. Har ikke prøvet nogle endnu, men det vil jeg rode bod på.
Hilsen
Kaj

29.08 | 18:05

Kan man tage sildene op af lagen og stege dem igen inden servering, så de serveres varme/lune?

15.02 | 15:18

I Historisk Samfund for Viborgegnen er vi i gang med at tilrettelægge foredragssæsonen 2023. I uge 39 i sept. vil vi sætte fokus på Osmannerrigets fald. Vil det være nogetfor dig at komme til Viborg

25.12 | 18:11

Hej Keld. Flot arbejde, det kunne også være interessant at få den massive hjælp til Rusland fra de Allierede via Murmansk med i fortællingen. Den stod på i alle krigsårene og kostede over 3000 søfolk.

Del siden