Oversigt over opskrifter under kategorien:
Slankemad (7 stk.)
Bøfsalat af okse
Fedtfattig broccolisalat
Farsbøf med squash og citron
Fiskefrikadeller med rejer & kapers
Kylling á la King
Tunsalat på den fedtfattige måde
Fedtfattig kyllingefilet med hvidløg
Bøfsalat af okse
(1 stor portion)
Ingredienser:
1 romaine/hjertesalat
1 bdt frisk kørvel
3 forårsløg
1 mild chili
2 spsk rørsukker
4 spsk fish sauce (nam pla)
Saft fra 1 lime
1 tsk sesamolie
1 stegt bøf fra dagen før
Fremgangsmåde :
Skyl salaten, og bræk den i store stykker. Hak kørvel fint. Rens forårsløg og skær dem i skrå, tynde skiver. Flæk chilien på langs, skrab kornene ud af den og hak den i meget små tern.
Rør chili, rørsukker, fish sauce, limesaft og sesamolie sammen.
Skær bøffen i tynde skiver på tværs.
Vend salaten med dressingen og til sidst skiverne af bøffen.
Tips
- man kan med fordel komme frisk mynte i også, det giver en yderligere friskhed til salaten.
- det er en god idé at smage et lille stykke af den chili, man har tænkt sig at bruge, før man kommer det i dressingen, da de varierer meget i styrke.
Farsbøf med squash og citron
(Slankemad for 2)
Ingredienser:
250 g
hakket oksekød (max. 10% fedt)
½ tsk salt
1 knsp sort peber
½ lille squash
1 spsk smør
Gremolata:
1 spsk revet citronskal
2 spsk finthakket bredbladet persille
2 fed hvidløg
Tilbehør:
Tomatsauce (evt. færdigkøbt)
Svamperavioli eller kogte ris
Fremgangsmåde:
Start med gremolataen. Vask og riv citronen. Skyl og tør persillebladene. Hak persillen og hvidløgene. Bland det hele sammen.
Bland gremolataen i farsen sammen med salt og peber.
Skær squashen i 6-8 skiver. Form bøffer af farsen og læg dem på hver sin skive squash og tryk til.
Steg bøfferne i ca. 3 min både på farssiden og squashsiden.
Fedtfattig broccolisalat
Lækker broccolisalat lækker som tilbehør eller bare en forret.
(4 personer)
Ingredienser:
1 buket broccoli
2½ dl A-38
1 tsk stærk sennep
1 tsk ketchup
Saft fra ½ citron
½ tsk salt
½ tsk sukker
Peber
1 rødløg
30 gram
ristede pinjekerner
(eller solsikkekerner)
Fremgangsmåde:
Broccolien skylles og skæres i små fine buketter.
Dressingen røres sammen af A-38, sennep, ketchup, citronsaft, salt, peber og sukker. Denne hældes over broccolien. Rødløget skæres i fine tern og hældes over.
Pinjekerner ristes. Drysses over umiddelbart før servering.
Skal salaten være mere fyldig til f.eks. en frokostret, kan der ristes bacon og kommes over. Bruges kalkunbacon er salaten stadig fedtfattig.
Fedtfattig kyllingfilet med hvidløg
( 4 pers)
Ingredienser:
4 stk flotte kyllingefileter
2 fed hvidløg
Frisk persille
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skær en lomme i fileterne, og kom hvidløg og persille ind i lommen. Luk fileten igen evt. med en tandstik. Drys med salt og peber.
Læg dem på en pande til de er gennemstegte.
Serveres med en grøn salat.
Fiskefrikadeller med rejer & kapers
(Slankemad)
Ingredienser:
torskefars
1 zittauerløg
60 g små rejer
40 g kapers
3 spsk hvedemel
3 spsk kartoffelmel
1 æg
1 ½ tsk salt
Peber
1½ dl letmælk
30 g plantemargarine til stegning.
400 g
Fremgangsmåde:
Hak rejer, kapers og løg (sidstnævnte meget fint) og rør dem samme med fars, hvedemel, kartoffelmel, æg og salt. Tilsæt mælken lidt efter lidt. Farsen må gerne være lind, da den vil blive mere fast i køleskabet.
Smag til med peber. Lad farsen trække i køleskabet en time. Steg frikadellerne på en teflonpande i margarine.
Tips: Fiskefrikadeller kan laves af mange forskellige slags fisk, f. eks sej. Laksefars har dog en helt anden konsistens end torskefars.
Servering:
Nye kartofler og en kold el. varm remouladesauce – eller med paraboilede vilde ris og thailandsk agurkesalat (se under thaiopskrifter).
(4 pers)
Kylling á
Ingredienser:
2 pakker kyllingefilet (500-
5 dl
grøntsagbouillon
)
2 løg
1-2 røde peberfrugter
Evt.
champignon (eller et glas)
2-3 spsk maizena
1 dl
vand
½ tsk salt
Groftkværnet peber
2-3 spsk tør sherry
Fremgangsmåde:
Kyllingekødet skæres i terninger og koges 5-6 min. i grøntsagsbouillonen. Løgene skæres i terninger, peberen i strimler og champignonen i skiver. Grøntsagerne kommes i gryden oven på kyllingebrystet og koger 7-8 min., til de netop er møre.
Kylling og grøntsager sies fra, og væden hældes tilbage i gryden.
Væden jævnes med maizena rørt op med vand og smages til med salt, peber og sherry.
Kylling og grøntsager kommes tilbage i saucen og varmes igennem.
Serveres med kogte løse jasminris (ca
per person).
Tip:
Champignon kan sagtens udelades. Men ikke den røde peber...
Tunsalat på den fedtfattige måde
(2 pers.)
Ingredienser:
1 ds tun i vand
Majs (mængde efter smag)
Ærter (mængde efter smag)
1 rødløg, finthakket
½ agurk, kernerne fjernet og hakket i små tern
Dressing:
1 spsk fromage frais
2 spsk engelsk sauce
4-5 spsk ketchup
2-3 spsk citronsaft
Evt. lidt hvidvin
Salt
Peber
Pynt:
Cherrytomater
Fremgangsmåde:
Blandt først dressingen sammen, dernæst kommes de andre ingredienser i. Tunsalaten har godt af at trække 1 time i køleskabet inden fortæringen. Velbekomme!
Kan med fordel serveres til croissanter, flutes eller pitabrød. Supplér med salat.
Henning
26.03.2014 15:54
Prøv kyllinstykker ristet på pande med hvidløg halve med skal, og græskarkerner,hvidløgsskal bliver som tips, steges i olivenolie.
Dertil serveres kogte ris.
Keld Krolmark
26.03.2014 18:12
Tusind tak, Henning. Er altid i markedet for nye, gode ideer! Hilsen Keld
Seneste kommentarer
01.12 | 12:34
Hej Keld
Jeg læste notatet om sildelagkage, jeg vil gerne bede om din opskrift-/skrifter.
På forhånd tak.
Mange skønne opskrifter. Har ikke prøvet nogle endnu, men det vil jeg rode bod på.
Hilsen
Kaj
29.08 | 18:05
Kan man tage sildene op af lagen og stege dem igen inden servering, så de serveres varme/lune?
15.02 | 15:18
I Historisk Samfund for Viborgegnen er vi i gang med at tilrettelægge foredragssæsonen 2023. I uge 39 i sept. vil vi sætte fokus på Osmannerrigets fald. Vil det være nogetfor dig at komme til Viborg
25.12 | 18:11
Hej Keld. Flot arbejde, det kunne også være interessant at få den massive hjælp til Rusland fra de Allierede via Murmansk med i fortællingen. Den stod på i alle krigsårene og kostede over 3000 søfolk.