Som jeg skriver under "Om mig selv-hobbies", går min interesse for mad og madlavning langt tilbage - faktisk helt tilbage til til
begyndelsen af mit ægteskab. Ganske vist var jeg den gang mest "smørebrødsjomfru" (senere incl. madpakker til skole og arbejde for hele familien - min halvvoksne søn var den gang en værre "grovæder" - så jeg
bagte også to store rugbrød om ugen).
Men fra sæsonen 1990-91, hvor jeg deltog i mit første madlavningskursus "Finere madlavning" (af min kone hurtigt omdøbt til: "Madlavning for finere mænd"), kom der andre
"boller på suppen". Det varede ikke længe før jeg - udover alt indkøb - også stod for stort set al madlavning. Siden starten af 1990'erne har jeg hygget mig med madlavningen - det gør ikke noget at det tager en rum tid
- så kan man jo tage sig et glas rødvin i mellemtiden.
Jeg har andetsteds beskrevet, at jeg har mellem 2500 og 3000 opskrifter liggende på min computer - heraf op mod 1250 sildeopskrifter (pr. 14.05.17). Af princip bruger
jeg helst ikke kogebøger eller ugebladsudklip med madopskrifter - alle mine opskrifter ligger omhyggeligt arkiveret under forskellige kategorier på min computer - ikke noget med løse papirudklip el. sovsestænkede kogebøger.
OK, jeg har faktisk flere kogebøger - af Alfredo og Helle Tesio - her er mange gode ting at lære!
Det betyder også, at jeg har let ved at søge enkelte opskrifter ud - om ikke andet gør jeg det blot i Google, der
også viser svarmulighederne blandt mine egne arkiverede opskrifter.
Jeg har lagt et mindre antal af mine opskrifter ud på hjemmesiden under alle de kategorier, som jeg har opskrifter i. Jeg vil evt. lejlighedsvis udbygge antallet
af opskrifter på hjemmesiden (selvom 532 opskrifter burde være nok)!
Med venlig hilsen
Keld Krolmark
Status over mine opskrifter på min hjemmeside pr. 18.03.2018: - svarende til godt 20 % af samtlige mine opskrifter! NB: Hertil kommer 35 opskrifter på kryddersnaps. | |
Madkategorier: | Antal opskrifter: |
Italiensk mad (og vin) | 7 |
AnneMad fra TV | 4 |
Australien | 7 |
Basisopskrifter | 11 |
Brød – franskbrød mm. | 11 |
Brød - rugbrød | 10 |
Fisk og skaldyr | 25 |
Sildefrokost 2000 – 11 | 84 |
Sildefrokost 2012 | 3 |
Sildefrokost 2013 | 8 |
Sildefrokost 2014 | 8 |
Sildefrokost 2015 | 8 |
Sildefrokost 2016 | 8 |
Sildefrokost 2017 | 8 |
Karrysild | 25 |
Sennepssild | 23 |
Sildesalater | 25 |
Stegte sild | 23 |
Ølsild | 5 |
Fjerkræ | 19 |
Frokost-forretter | 38 |
Indonesisk mad | 6 |
Kartoffelretter | 4 |
Kinesermad | 6 |
Lammekød | 6 |
Okse-kalvekød | 19 |
Ost | 5 |
Pasta og pizza | 6 |
Salater | 14 |
Slankemad | 7 |
Supper | 16 |
Svinekød | 32 |
Sydafrika | 12 |
Sydamerika | 7 |
Syltning | 2 |
Thaimad | 5 |
Tærter | 6 |
Vildt | 7 |
Vinbjergsnegle | 5 |
Æggeretter | 7 |
I alt | 532 |
Heraf sildeopskrifter | 228 |
Excl. sildeopskrifter | 304 |
Nadia
13.12.2012 17:50
Meget interessant hjemmeside du har
Nadia
13.12.2012 17:49
Mmm din fyldte svinekam ser læææææker ud! Den vil jeg prøve, men ser lidt svært ud. Flot hjemmeside
og dine opskrifter ser rigtig gode ud
Keld Krolmark
13.12.2012 18:34
Tak, nu er jeg ikke klar over, om du mener farseret svinekam eller fransk sennepskam, begge er gode og ikke så svære at lave. Prøv den farcerede! Hilsen Keld
Margaret Tarbo
05.10.2011 11:03
Sjovt læst din hjemmeside-indledning - via Hawaii ! Fra FB, hvor min kusine Yvonne Rosecrans havde sendt billeder til mig - og din kommentar stod.
Margaret Tarb
Keld Krolmark
05.10.2011 12:13
Tak! Men læs også resten + se billederne. Specielt Sydafrika synes jeg er interessant. Det er snart en del år siden, jeg har besøgt Yvonne & Rosey på Hawaii!
Jette Krolmark Westh
19.03.2011 08:38
Hej Keld
Jeg syntes det ser rigtig godt ud. Jeg vil besøge den af og til.
Da jeg ikke har Facebook så har jeg ikke muliheder at komme den vej rundt.
Knus Jette
Keld Krolmark
19.03.2011 10:25
Hej Jette!
Tja, noget skal man jo have tiden til at gå med - og så er dette her en meget sjov måde at gøre det på, men der er flere års arbejde. Hilsen
Keld
Seneste kommentarer
01.12 | 12:34
Hej Keld
Jeg læste notatet om sildelagkage, jeg vil gerne bede om din opskrift-/skrifter.
På forhånd tak.
Mange skønne opskrifter. Har ikke prøvet nogle endnu, men det vil jeg rode bod på.
Hilsen
Kaj
29.08 | 18:05
Kan man tage sildene op af lagen og stege dem igen inden servering, så de serveres varme/lune?
15.02 | 15:18
I Historisk Samfund for Viborgegnen er vi i gang med at tilrettelægge foredragssæsonen 2023. I uge 39 i sept. vil vi sætte fokus på Osmannerrigets fald. Vil det være nogetfor dig at komme til Viborg
25.12 | 18:11
Hej Keld. Flot arbejde, det kunne også være interessant at få den massive hjælp til Rusland fra de Allierede via Murmansk med i fortællingen. Den stod på i alle krigsårene og kostede over 3000 søfolk.